lauantai 16. marraskuuta 2013

Purkuhommissa pitkästä aikaa

Päästiin tänään purkuhommiin pitkästä aikaa.

Vanha keittiö lähti kohti uutta kotia ja sopivan kodin saakin. Täytyy sanoa, että tämän taloprojektin aikana me ollaan tutustuttu tosi moniin mielettömän mukaviin ja kiinnostaviin ihmisiin. Monilla näillä ihmisillä on uskomattomia kädentaitoja ja intohimoja. Tämä talo on avannut meille ihan uudenlaisia maailmoja.

Meillä on mukavat naapurit, osa myös vanhojen talojen ystäviä ja kunnostajia. Ja naapurusto on todella kivaa ja avuliasta. Ne ammattilaiset timpurista puutarhuriin, jotka ovat osallistuneet remppahommiin, ovat kaikki mielenkiitoisia ihmisiä ja taitavia ammattilaisia. Blogin kautta olen tutustunut Wanhan Wallankumoukselaisiin ja Pömpeliläisiin ja nyt blogittomiin keittiönhakijoihin. Kaikilla heillä on uskomattoman paljon kiinnostavia tarinoita ja osaamista. Tämä talo on muutenkin onnellistuttanut meitä, mutta se on myös rikastanut meidän elämää.

Tänään olen purkanut keittiön paneloinnin. Se on tehty sekä taakseliimattujen sanomalehtien että paneelin päiväysten perusteella 1999. Lattialla on puolessa lattiassa muovimattoa kaksi kerrosta. Miksi ei koko lattiassa?

Kahden vanhimman lapsen huoneessa muutettiin järjestystä ihan virkistyksen vuoksi.

Tässä kuvia vanhasta keittiöstä.


Seinien yläosa on ollut jossain kohtaa tällaista texmex-ravintolatyyppistä terrakottaa. Paneelit ovat varmaan olleet ihan männyllä. Valkoinen maalikerros on suht tuore.


Sanomalehtien funktio ei minulle auennut...


27.4.1999


Tällainen vähä texmex-ravintolahenkinen boordikin.


Uunin päältä kilkutin tuon ylimmän laattarivin pois, koska se ei ole samaa ikää muiden laattojen kanssa.


Näin se saa jäädä. Pientä kuurausta ehkä.


Seinäst paljastui ovi. Luulimme, että siinä kohtaa on alemman kuvan ovi, joka tulee vanhasta olohuoneestamme, mutta meillä onkin ollut kokoajan silmämittavirhe. Tämä ovi onkin sen suljettuun eteiseen vievä ovi. Se on nyt tehokkaasti silikonoitu umpeen. Saa nähdä miten avaus onnistuu.


Tämä ovi onkin keittiössä ylemmän kuvan oikealla puolella. Se on siis ollut hellan ja tiskipöydän takana.

4 kommenttia:

 1. Samoja ajatuksia ihmisistä täälläkin tänään :)

  VastaaPoista
 2. Moi! Olen blogiasi jonkun aikaa seurannut ja täytyy kyllä nostaa hattua teidän kädenjäljelle ja osaamiselle :) Meillä on tulossa asunnon remontti, mutta annamme sen mieluusti ammattilaisten käsiin - ensinnäkään meidän osaaminen ei siihen riitä ja toiseksi uudistettuun asuntoon on tarkoitus muuttaa ulkomailta, joten jo välimatkakin sanelee sen, että emme itse oman kotimme remonttiin voi osallistua. Olisi kyllä mielenkiintoista perehtyä omaan kotiin remontin kautta - tuleeko teille purkuhommissa sellaista tunnetta, että ihan kuin olisitte joululahjoja avaamassa - ikinä ei tiedä mitä sieltä paljastuu?

  Meidän edellisen asunnon vesivahingon korjauksessa sanomalehtiä 50-60-luvuilta löytyi kylppäristä vesiputkien eristeenä!!! Ei ihme, että 2000-luvulla seinä oli jo ihan läpimärkä vesivahingosta... Taisi olla eri määräykset märkätilojen suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä hienosti tavoitat juurikin sen tunnelman, joka meillä oli eilen, kun löydettiin toi ovi ja se ei ollutkaan se, jonka luulimme löytävämme. Aina kun autaan seiniä toivotaan, että edes jossain olisi vanhat tapetit. Ei taida olla missään. Ja jännittää millainen katto. Ja olisiko joltain jäänyt jotain jonnekin jemmaan, jotain vanhaa. Se tuntuu juurikin siltä kuin olisi joulu!

   Täällä löytyy vessapaperia joka paikasta. Sillä on eristetty kaikenlaisia rakoja, sitä on ovien lukkopesissä ja oli jopa keittiön pistorasiassa! Vaarallista tuo viimeinen.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!