maanantai 9. joulukuuta 2013

Puulaatikot

Blogiini tullaan kaikkein eniten hakusanalla puunkantovälineet. Olen niistä kirjoittanut kerran. Opin silloin teiltä lukijoilta, että Ikean sininen kassi on kätevä, edullinen ja kestävä puunkantoväline ja sitä se totisesti on. Siihen mahtuu juuri sopiva määrä ja se ei ole moksiskaan tällaisesta käytöstä. Hinta ei päätä huimaa, joten tarvittaessa sen voisi korvata uudella.

Kuvasin kuitenkin minkälaisissa puulaatikoissa puuta meillä säilytetään. Näistä kuvista on sisustuslehtien estetiikka kaukana. Meillä poltetaan sitä mitä käsillä on ja kaikki mahdollinen pahvi ja paperi, nenäliinoja myöten, kierrätetään sytykkeiksi tai hävitetään polttamalla. Miten vaan.


Toinen miehen kirppislöytömetallilaatikoista. Laatikko on aika painava. Umpinaisesta pohjasta ja reilusta koosta plussaa.


Viinilaatikko on vähän matala.


Uusvanha puutarhalaatikko on helppo käsitellä ja kivannäköinen, mutta roskaa lattian, kun pohjassa on raot.


Suomen pankin kolikkolaatikko on vankkatekoinen ja kivannnäköinen.

12 kommenttia:

 1. Meillä toimii puulaatikkona vanha pieni puusaavi, mutta haaveilen vanhasta puulaatikosta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on suvilalla keittiössä sellainen oikea puulaatikko, vanhan tiskipöydän yhteydessä. Käytännössä siellä on vain sytykkeitä.

   Poista
 2. Heh, meillä on kanssa jos jonkinmoista laatikkoa puita varten :) . Puulaatikon pohjalle voi laittaa vaikka vähän pahvia, jottei roskasta (jos jaksaa nähdä vaivaa). Meillä on yhdet vanhat tikkaatkin täytetty puilla, tosin hieman sisustuksellisessa tarkoituksessa ;) . Ihmettelen kuinka paljon olette siellä saaneet aikaiseksi pienessä ajassa, vau!

  Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi laittaa pahvi. Niin helppoa se on...

   Poista
 3. Meillä ovat puut toistaiseksi majailleet järkyttävän kokoisessa pärekorissa, mutta haluaisin sen sisustukselliseksi elementiksi ja puut johonkin kestävämpään. Tuota ei nimittäin liikutella, vaan puut pesälle kannetaan aina sylissä. Toimii näin remontin alla, mutta ei sitä sotkua muuten jaksaisi. Kiva nähdä näitä ideoita, voi itsekin alkaa miettiä vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sekä pärekoreista että rottinkikoreista katkenneet kantokahvat ajan mukana,

   Poista
  2. No sepä se. Ja tuohon koriin kun menee tavaraa varmasti yli sata kiloa, niin sitä ei paljon kahvoista kanneta... Lähinnä pistää miettimään, että mihin se kori mahtaa olla alkujaan ollut, en ole vastaavaa nähnyt.

   Poista
 4. Meillä on myös käytäntö ja ei-estetiikka yhdistetty: puut tuodaan liiteristä suoraan uunien viereen isoissa muovisaaveissa, joista toinen on vanha ja tummanoranssi ja toinen uusi harmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännöllisyys voittaa estetiikan melko usein.

   Poista
 5. Kivoja laatikoita! Meillä käytetään sanomalehteä korien pohjalla estämässä roskaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Laatikot ovat ihan jees, mutta totuus on tosiaan tällainen, eikä mitään kauniita koivuhalkoja kauniisti pinottuina, ja kukaan ei koske pinoon...

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!