maanantai 6. tammikuuta 2014

Uudet saumat

Elokuussa vierashuoneen kylppäriprojekti jäi tähän. Totesimme, että lattialaattojen sauma oli liian valkoinen. Mies alkoi kaivaa saumoja auki lähes heti, mutta homma jäi tärkeämpien (keittiö) tieltä. Nyt mies hoiti saumat yhdessä iltapäivässä ja äsken saumasi uudelleen. Nyt uusi sauma näyttää kuvissa aika keltaiselta, mutta luulenpa, että se on juuri sopiva, kunhan lattia pestään ja kuivuu.

Mies on muutenkin raivaillut vierashuonetta ja kylppäriä. Olemme keksineet kuinka kiinnitämme ensopahvit rikkomatta turhaan kaakelilujia. Olemme mittailleet jo pahvinpaloja valmiiksi. Aiomme siis hyödyntää keittiö-olohuoneesta irroitettuja ensopahvin paloja vierashuoneen kylpyhuoneen seinien yläosissa. Alaosa on kaakeloitu. Kunhan pahvit ovat paikoillaan, maalia kahteen seinään ja suihkun yläpuolella olevan oven ympärille ja tapetti yhteen tai kahteen seinään. Sitten päästäänkin kalustamaan.Vähän se sauma kellertää, ainakin kuvissa. Mutta jos sitä vertaa laatan luonnonvalkoiseen, aika samalta se näyttää.


Tässä päivän toinen projekti. Joku ehkä muistaakin, että keittiörempan lomassa mietin kahvikoneasioita. Jotenkin olisi ollut luontevaa hankkia joku ihana kahvikone, kun kerran rakennettiin uusi keittiö. Mitä enemmän googlasin kahvikoneita, sen vaikeammaksi homma muuttui. Aika alkumetreillä teimme päätöksen, että kapselikeitintä me ei hankita: jätteen määrä, kahvikupillisen hinta (50 sentin molemmin puolin) ja myös mahdollinen kapseleiden hankkimisvaikeus (no en ole varma olisiko se ollut todellinen ongelma, mutta syrjässä me asutaan). Eli sitten vaihtoehtona oli järeämpi kahvikone. Mutta kun ostaa päräytin kahvimyllyn, se rajasi järeistä pois ne, joissa on mylly. 

Sain muutamalta ystävältäni hyviä vinkkejä kahvikoneista, mutta homma sitten vaan hiipui. Nyt meillä on näyttävä kahvimylly ja kahvi keitetään edelleen ikivanhalla Philipsin termoskeittimellä, ei edes millään MoccaMasterilla. Kyllä se meille kelpaa.

Nyt on mylly nostettu esille, tällä viikolla testataan miltä itsejauhettu kahvi maistuu. Ja voishan sitä vaikka vähän hifistellä papujen kanssa ja miettiä, että saako Philipsillä kahveihin eroja.

Kahvikoneprojektin aikana huomasin myös, että Huutiksessa ja Torissa oli myynnissä ihan kasapäin kaikenlaisia kahvikoneita. Pakko sanoa, että mietityttää ovatko kahvikoneet ollenkaan käytännöllisiä ja tarpeellisia, kun niitä on niin paljon kierrossa, ja monet "vähänkäytettyinä" tai "käyttämättöminä".

24 kommenttia:

 1. Hieno mylly! Muistahan kertoa sitten, oliko kahvee parempaa itse jauhettuna, olen meinaan haaveillut jo vuosia itsejauhetusta kahvista mutta en ole jaksanut alkaa hifistelemään, jos se onkin sitten sitä samaa :) Meillä juodaan pannukahvia, jo likemmäs 15 vuoden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron kun sinne saakka päästään...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Laatat näkyvät täällä paremmin: http://koti1898.blogspot.fi/2013/01/laatat-tuli.html

   Poista
 3. Meillä on mylly satunaisessa käytössä ja kahvin maussa on ero. Meillä on myös pauligin cupsulo ja tykätään kovasti, se ei ole meillä joka päiväisessä käytössä, vaan se on enemmän semmoinen arkipäivän piriste :) En koe sen olevan kallis käyttää. Ennen keitettiin mutteripannulla maitokahvit, mutta kapselilaitteella saa kelpoa espressoa kotitekoiseen latteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä millaiseen kahvittelumalliin me lopulta päädytään. Me ollaan pelkkiä aamukahvi-ihmisiä. Meillä juodaan muuhun aikaan kahvia vain, jos on vieraita.

   Poista
 4. Hyvännäköinen lattia, jotenkin vielä "aidompi" fiilis kuin kylmän valkoisilla saumoilla. Olen ostamassa häälahjaksi mun ystävälle sellaista kahvikonetta, joka on vaan metallia ja käsillä puristetaan varsien avulla kahvi jotenkin siitä läpi. Ostetaan se yhteislahjana, joten en nyt muista nimeä tai muutakaan, mutta näyttää ainakin kivalta ja on ilmeisesti ekompi vaihtoehto normaaleille kahvikoneille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen kyllä tyytyväinen värinvaihtoon. En vaan osannut ennakoida, että se valkoinen olisi hohtanut niin rumasti näitten laattojen välistä.

   Poista
 5. Meillä miehen kolmekymppislahjaksi saama italialainen Isomac on edelleen kovassa käytössä. Se on tosi hyvä ja täysin manuaalinen eli mylly on erikseen. Pavut tulevat Turun Kahvipaahtimosta ja niitä parempia ja tuoreempia saa hakea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juraa meille suositeltiin myös ja jotain muuta, jonka nimeä en muista.

   Poista
 6. Nuo laatat näyttävät ihanilta! Jos jonain päivänä remppaamme pienen alakerran vessamme, niin ehkä sinne voisi tulla tuollaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hollannista noi matkusti. Vähän tekisi mieli samanlaisia mustavalkoisia jonnekin muualle...

   Poista
 7. Niin se piti lisätä, että nuo laatat voisin minäkin laittaa meidän alakerran kylppäriin ja vessaan: ihanat!

  VastaaPoista
 8. Me jauhetaan kahvi itse pavuista ja se on huomattavasti parempaa omasta mielestäni. Jauhamiseen käytetään pientä laitetta, joka surauttaa parissa sekunnissa pavut sopivaksi. Suosittelen kyllä kahvi-ihmisille ehdottomasti. Ainakin täällä nuo uudet pienimmät sähköiset myllyt maksaa jotain 10-15 euron välistä.

  Laatat on edelleen ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se pelkkä itsejauhaminen parantaisi kahvin makua keittovälineestä riippumatta?

   Poista
 9. Mahtava mies kun jaksaa korjata noin "pieniä" asioita teillä, siis värivirheitä ym. :). Nyt nuo saumat, ja laatat, näyttää hienoilta.

  VastaaPoista
 10. Olen samaa mieltä, laatat on todella kivat ja erikoiset! Tein itse kivan kaakelilöydön ulkovarastosta viime vuonna, pukkilan vanhoja laattoja kerman sävysinä, kuusikulmaisia ja ihan neliöitä, pieneen tilaan riittäisi. Tuota miehesi jaksamista voin kanssa kehua edellisen mukana, omaani kun joudun jollain porkkanalla aina kannustamaan ja tuollaiseen touhuun ei varmaan edes lähtisi, pitäis itse tehdä :D

  Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ne kuusikulmaiset laatat olisivat myös hienoja. Ne ovat nostalgiaa parhaan ystäväni poikamiestyttökämpän vessasta…

   Mies valitsee uusintahommat, etten mä pääse jurnuttamaan...

   Poista
  2. En tiedä mistä laatat on tuonne päätyneet, onkohan joskus ollut tuollaiset jossakin wc:ssä, (meillähän niitä piisaa 5 kpl, osa eri asunnoissa siis), kaikki on jossain vaiheessa rempattu, toiset varmaan huonompaankin suuntaan... esim. Ihana muovimatto kylpyhuone 80-luvulta, onneksi sentään lattialämpö oli jo silloin asennettu.

   Mielenkiinnolla odotan kyllä remonttinne edistymistä, varsinkin oman kylpyhuoneenne ratkaisuja! Paljon inspiraatiota olen täältä saanut, kiitos siitä!

   Niina

   Poista
 11. Marokkolaistyyppisiä laattoja...voi kuola valuu!

  Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille marokkolaistyyppisiä ja hollantilaisille ne on portugalilaistyyppisiä… Voin kertoa, että tätä investointia en yhtään kadu. Mä olen sellainen, että suurin osa asioista on halpoja ja kierrätettyjä, mutta sitten aina joku yksityiskohta on jotain erityistä pakko saada -osastoa.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!