keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Voihan Ikea! Taas.

Eilen taisin kirjoittaa vastauksen johonkin blogiini saamista kommenteista, että pyrin vähentämään kotonamme Ikean tuotteiden määrää. Onneksi taisin myös sanoa, että huonekalujen, muttei piensisustuksen. Tajusin nimittäin, että Ikea lanseeraa tammikuun lopussa uuden sarjan nimeltä Bråkig. Se on hieno, ja veikkaanpa, että jotain on käytävä ostamassa, jos sarja tulee heti myyntiin myös Suomessa. Kahvikupit, murokulhot, tyynyt ja matotkin ovat kauniita. (Mutta on myös pakko sanoa, että kuva-aiheista tulee mieleen sekä IvanaHelsinki että Littlephant, joka ei nyt ole niin kivaa, mutta täytyy toivoa, että näkömuistini toimii väärin.)

Katsokaa ja kommentoikaa! Kuvat ovat Ikean omia pressikuvia.

Googlasin vielä muutaman Littlephantin ja IvanaHelsingin. Ei nyt ihan niin samanlaisia, mutta tunnelmissa on jotain niin samaa, että niitä ainakin voisi kätevästi yhdistellä:

Muok. Yksi jäi joukosta pois: Ferm Living
(Mistä nuo Ikean tähtityynyt on tuttuja, se kuvio kaihertaa eniten?)

27 kommenttia:

 1. Juu kyllä noita voi ostaa...huonekalut ovat eri asia.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa huonekaluistakin on tosi jees. Mutta on meillä valkoisia Ikean lastulevykalusteita, jotka ovat aika tiensä päässä.

   Poista
 2. Tuli heti ekasta kuvasta vahvasti mieleen ferm Living, ja tosiaan tähtikuvio näyttää häiritsevän tutulta. Olisko Bloomingvillellä jotakin tuollaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä googlailin illalla tota tähtikuviota, mutten (onneksi) löytänyt mitään ihan samanlaista. Kyllä noi uskomattoman hyvin sopii yhteen Fermin ja Littlephantin kanssa. Mutta tietty trenditkin ovat aina tietynlaisia.

   Poista
 3. Häiritsee vähän jonkinsortin "IKEA suurkulutus", laatu kyseenalaista, mihin kaikki ne kalusteet lopulta päätyy...varsinkin muovikrääsä lähinnä ärsyttää :D

  Niina  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lähti Ikea-kulutus käsistä, kun asuttiin Ikean vieressä. Oli niin helppoa hypätä autoon ja suhata Ikeaan aina kun tarvitsi jotain. Ja siis olen yhä sitä mieltä, että siellä on myös laadukkaita tavaroita, ei pelkästään kivannnäköisiä.

   Poista
  2. Ei IKEA vieras ole toki meillekään, vaikka ei ihan vieressä sentään ole. Estetiikaltaan ihan kauniita juttuja, ja puisiakin. Kun tehdään kuluttamisesta niin edullista, on vähän vierasta mun ajatuksille. Joskus törmää näihin koteihin joissa on valkoista lipastoa vierivieressä, ehkä joku "henki" jää uupumaan, ehkä se kerroksellisuus minkä jo aiemmin taisit mainitakin...

   Niina

   Poista
  3. Meillä on remontoimattomissa huoneissa juurikin valkoisten ikealipastojen viidakko, koska säilytystila on aika niukassa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niinpä. Mietin kyllä, että no, mitkä menen ostamaan, niin ei se enää ollutkaan niin helppoa. Kokonaisuutena noi on kivat, mutta mitkä osat kokonaisuudesta olisivat juuri minun? Ja muuttuvatko ne vaatimattomiksi yksin?

   Poista
 5. Anno-sarjassa on hyvin samankaltaiset tyynynpäälliset. Pikaisesti löysin vain tämän linkin: http://www.lily.fi/sites/lily/files/user/7543/2013/02/tyynyt3_medium.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on. Ja löysin yhdet Origami-tyynynpäälliset ja HM:lläkin jotain.Mutta mua yhä vaivaa kuvion tuttuus.

   Poista
 6. Minulla tulee mieleen tuosta vaalean sinisestä tähtikuviosta lapsuusajan Euroviisu-kisat tv:stä. Vuodelta miekka ja nakki, Abba ja Carola Häggkvist. Eli euroviisukisojen logo ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mä vielä googlasin logon ja tunnelma on ihan sama!

   Poista
 7. saman olen huomannut myös meiän huushollissa. Niin ne vaan ikean tavarat tuppaa osoitetta vaihtamaan kun vanhat jo vuosikymmeniä palvelleet huonekalut vaan pörskuttavat siinä missä lastulevy halkeaa... ja onhan vanhoissa aivan eri tarina;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta Ikean tavarat ovat hyvin palvelleet sen ajan kun on pitänytkin. Meillä on lasten vaatekaapit ja aika monta lipastoa ja senkkiä Ikeasta ja ne ovat (olleet) juuri hyviä sen aikaa kun on tarvittu. Mutta kyllä mä luulen, että vanhoja tavaroita me lähinnä ostetaan jatkossa.

   Poista
 8. Musta tuntuu että mäkin olen ikeassa shoppailemassa noita astioita...Näyttivät niin ihanilta ! Muuten kyllä ostan kaiken muun muualta.Kiva kun laitoit tänne noista muuten mulla olisi saattannut mennä nuo ihanuudet ohi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen himoinnut Littlephantin mukeja, taidan ostaa vähän niitäkin ja yhdistää sitten Ikeaakin. Pitänee katsoa joutaako kaapista jotain kiertoon.

   Poista
 9. Kuulin just, että tähtikuviota tulee myös tapettina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi aqua tähtikuviotapetti vois kyllä olla ihan mun juttu...

   Poista
  2. Television taakse tietenkin! (Ja palkintopokaalien, jos sellaisia sattuisi olemaan.)

   Tää aihe on kaksinkertaistanut blogin kävijävirran!

   Poista
 10. Huuda sitte blogissa heti HEP! kun nämä ovat saapuneet! Täytyy käydä itsekin bongaamassa Haparandan Ikeassa ihania kevätvärejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain luin päivämäärän 7.2. Katsotaan onko Suomessakin.

   Poista
  2. Noi tulee myyntiin heti kun vaan taloihin saapuu... luultavasti ripotellen siis.

   Poista
 11. Samantyyppisissa mietteissä täällä: Meillä on pyrkimyksenä tehdä ikeavapaa koti, nyt kun sitä atomeista kerran aletaan tehdä. Ei Ikeaa aiemminkaan kauheasti ole kodeissamme ollut, mutta vastenmielisyys kertakäyttökulttuuria kohtaan on nyt saavuttanut jonkinlaisen lakipisteensä. Jatkossa hankimme mahdollisimman paljon käytettyä, hyvin harkitusti ja valitusti uutta. Harmi vain, että osa Ikean tuotteista näyttää niin kiusallisen houkuttelevilta! :D

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että Ikea on kiva tapa saada nopeaa ja kohtuuhintaista piristystä kotiin. Mutta me yritetään pitää Ikea pikkutavaroissa tai nokkelissa säilyttimissä. Jotenkin Ikeallakin on paikkansa.

   Kävin muuten torstaina Ikeassa. Suurin osa Bråkig-sarjan astioista oli loppu. Tapetteja ja tekstiilejä sekä mattoja oli. Jäin miettimään yksiväristä vaaleanturkoosia mattoa. Se sopisi vierashuoneeseen.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!