maanantai 10. helmikuuta 2014

Minne voi valittaa?

Onko 116-vuotiaalla pellinvetimellä takuu? Miten nykyaikana mikään ei kestä käyttöä?

Mies oli sytyttämässä uuniin tulia ja avasi keittiössä pellin. Jäi pellin vedin käteen. Ja tietenkin yksi hankalimmin sijoitetuista. Rakoon mahtuu minun käteni rannetta myöden, ja papukaijapihdit kourassa. Mutta papukaijapihdit eivät mahdu rakoon tarttumaan peltiin. Lyhyemmät pihdit eivät ylety. Ja mitä sitten, jos saadaan pelti auki ja uuni lämpimäksi, mutta sitten peltiä ei saa kiinni. Hyöty nolla. Voi rähmä. Nyt ei auta muu kuin soittaa nuohoojalle ja toivoa, että takataskusta löytyy ratkaisu tähänkin.

Miten se metalli tuli käyttöikänsä päähän juuri tänään? Miksei edellisen omistajan aikana? Tai vasta 20 vuoden päästä?


Vedin


Tästä päästä se katkesi


Tuosta pitäisi saada ote


Ahtaassa raossa se pelti on


Tuonne seittiviidakoon ujutin kätöseni
8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Onko ne tarkoituksella tehty kestämään näin huonosti, että ihmiset joutuvat hankkimaan uutta säännöllisin väliajoin?

   Poista
 2. Enpä ole ajatellutkaan että noinkin voi käydä! Meillä on kaikki pellit muurattu pönttöuuneihin sisälle, vain tuo vedin on ulkona. Pitääköhän purkaa koko uuni jos pelti menee rikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä osa on juuri näin uunin takana muurissa, osa kyljessä helpommin saavutettavissa. Saa nähdä keksiikö nuohooja jotain. Muutama temppu itse kokeilttin.

   Poista
 3. Uuuuh... nyt muakin alkoi jännittämään, tämäkin voi mennä pieleen! No mut meidän vetimet on vasta 83 vuotiaita, jos ne menis vielä meidän ajan ;) Kerrohan sitten miten tämä ratkaistiin, toivottavasti olis joku helppo konsti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän huomenna saada nuohoojan kiinni. Ja en tietenkään ole varma onko pellit alkupetäiset vai ehkä vasta vuodelta 1956... Eli ihan varmaan en uskalla luvata sadan vuoden takuuta...

   Poista
 4. Voi ei :( Ihan puistattaa jos itse joutuisi oman kätensä hämähäkinseitteihin työntämään… Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikkeen sitä ihminen joutuu. Mietittiin myös lapsityövoiman hyödyntämistä, mutta käsivarret ovat aika lyhyitä ja puristusvoima heikko...

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!