torstai 1. toukokuuta 2014

Hyvästi hopeapaju

Puutarhamme ehkä vanhin ja ainakin isoin puu sai lähteä. Mehän jo vuosi sitten keväällä teimme sen kaatamisesta toimenpideilmoituksen ja kunta ja maakuntamuseo siunasivat maisemanmuutoksen. Sitten puunkaatajat karsivat puuta ja päättivät säilyttää sen. Itsenäisyyspäivänä se halkesi ja silloin annoin luvan kaataa sen kokonaan, mutta sekin puunkaataja oli säilyttävällä kannalla. Nyt vastikään haravoin puun vierellä ja harava meni rungosta sisään ja siellä olikin ihan onttoa. Vappuaattoaamuna puunkaatajat kävivät vihdoin kaatamassa sen kokonaan. Melkoinen muurahaispesäverkosto siellä sisällä olikin. Sisus oli mustaa lehtevää haperoa, joka murenee käsiin. Lopuksi me vielä myrkytimme muurahaisia, koska meitä ihan aidosti pelottaa, että kun puu on poissa, muurahaisyhdyskunta muuttaa joko meille tai naapuriin. Molemmat mukavasti vanhoja puutaloja.4 kommenttia:

 1. Ohhoh, olipa onni ettei puu ehtinyt kaatua! Onneksi meni haravasi siitä sisään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Kyllä mä nyt vähän hämmästelen, että miten kaksi puunkaadon ammattilaista säästi sen niillä edellisillä kerroilla.

   Poista
 2. No olipas melko hapero puu, ehkä se joutikin lähteä, mutta minua harmittaa hirvittävä puunkaatamisvimma näin keväällä muuten. Tämä puu oli ihan eri asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suhtaudun hyvin suojelevasti ja säästävästi isoihin puihin. Hopeapajuakin olisin halunnut säästää viimeiseen saakka, mutta nyt sen kaataminen oli ainoa järkevä veto. Enemmän syyllisyyttä podin siitä, että puutarhan keskeltä kaadetiin kaksi suht hyväkuntoista jättikokoista havupuuta, toinen niistä oli hopeakuusi. Mutta kun ne oli kaadettu, pihaan palasi valo ja lisäksi puiden juuret olivat vieneet kaiken voiman keskinurmikolta. Ja isoja puitahan meillä on puutarhassa yhä aika monta. Ja uusiakin ollaan istutettu. Suojelukaava sanoo, että poistuneet on korvattava 1,6 kertaisina (kumma määräys sinänsä, koska ei isoja puita voi istuttaa sen tiheämpään, kuin ne ovat olleet ja ei määräystä ole noudatettu OLLENKAAN ennen meitä).

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!