sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Terveisiä lomalta

Onpa ollut kiirettä juhannuksen jälkeen. Ollaan suviloitu. Oltiin miehen kanssa yksi viikko kahdestaan, mutta se viikko menikin sitten kaikenlaisten asioiden hoitamisessa, eikä ollenkaan virkistyksessä ja huvittelussa.

Tänään kotiuduttiin Ruotsin ja Tanskan lomalta, jota joku ehkä seurasikin Instagramissa. Oli ihana loma, mutta onpa ihanaa olla myös kotona!

Mistäs aloittaisin? Jospa ensin esittelen neljä majapaikkaamme. Olimme kaikkiin tyytyväisiä, mutta kyllä yksi oli ylitse muiden. Meitä on siis kuusihenkinen perhe, joka tekee välillä majapaikkojen löytämisestä haasteellista (ja kallista). Pyrimme siihen, että olisimme aina samassa huoneessa. Nyt olimme yhdessä huoneessa vain kahdessa viimeisessä majapaikassa. Ekassa meillä oli asunto, vaikka muistaakseni varasin huoneen. Ja tokassa meillä oli kaksi huonetta, koska varaushetkellä ei muuta ollut tarjolla. Kun olimme siellä, ainakin kaksi jälkimmäistä yötä olisi ollut varmaan myös vapaana jokin isompi huone tai huoneisto.

Kun  varailen majapaikkoja, olen hinnan lisäksi aika tarkka siitä, että majapaikat tarjoavat esteettistä nautintoa ja sopivat myös lapsiperheelle.

Ensimmäinen yösija oli Lundissa Etelä-Ruotsissa sijaitseva Bed and Breakfast. Meillä oli kokonainen huoneisto: kaksi makuuhuonetta, keittiö, kylppäri ja olkkari. Pihalla mahtui juoksemaan ja pelaamaan jalkapalloa. Hoidimme itse iltaruuan ja aamiaisen. Paikka oli todella siisti. Se oli meistä toiseksi kivoin.
Etelä-Ruotsin maisemissa sielu lepää!

Toinen Bed and Breakfast Tanskassa Esbjergissä oli koko perheen suosikki. Siellä oli yhteensä noin 16 huonetta tai huoneistoa ja me oltiin kolmesta yöstä yksi kokonaan yksin ja useimpina päivinä ihan rauhassa. Talo on todella fiksusti ja kivasti sisustettu ja matkustajan kaikki tarpeet oli otettu huomioon. Esbjergistä on matkaa Legolandiin noin 65 km. Ja länsirannikolla on aivan ihania valkoisia hiekkarantoja!
Lasten leikkipaikka ei ollut vielä valmis, mutta lapsille riitti kiipeilypuu, verkoton tramppa ja keinu sekä iso nurmikenttä.

Oleskeluhuoneessa oli runsaasti tilaa levittää legot.Paluumatkalla yövyimme Tukholman ja Malmön puolivälissä Huskvarnassa. Olimme Huskvarna Stadshotellissa myös kaksi vuotta sitten kesällä. Päädyimme vielä samaan huoneeseenkin. Hotellin omistajat olivat vaihtuneet sitten viime visiitin. Uudet omistajat olivat tehneet suht kevyitä muutoksia. Hotelli on kuitenkin yhä persoonallinen design hotelli, jossa on ihana aamiainen. Hotellin sisustus on inspiroiva.


Tämä hotellin ruokailutila toimi osaltaan inspiraationlähteenä kun suunnittelimme omaa keittiötämme.Huoneen kylpyhuone oli uudistettu edellisen visiitin jälkeen. Aivan ihanat mosaiikit!

Viimeinen yösija oli Tukholmassa. Sielläkin olimme olleet aiemmin. Stockholm Hostel on ilmeisesti rakennettu entiseen parkkihalliin. Minua ahdisti vähän huoneiden ikkunattomuus. Mutta toisaalta meillä oli jokaisella oma sänky, lattialla oli leikkitilaa, huoneeseen kuului oma WC+suihku, joka oli laatoitettu kauniisti lasimosaiikilla. Hostelin sijainti on kätevä, vieressä on parkkihalli jonne saa auton ja tunnelbanalla pääsee paikasta toiseen. Lähistöllä on monia kivoja ravintoloita ja kahviloita. Hostelissa oli enimmäkseen lapsiperheitä tai mummoja ja pappoja. Yhteiskeittiö oli varmaan siistimpi kuin useimpien soluasuntojen keittiö. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!