maanantai 13. lokakuuta 2014

Lasiverannan oviaukko

Nyt on taas varsinainen syy ja seuraus -projekti menossa. Entisen keittiön (meidän tulevan makkarin) vieressä on pikkuvessa ja niiden kanssa kylki kyljessä pitkä eteinen. Makkarin remontti alkaa olla pinkopahvivaiheessa. Vessassa pitää vielä poistaa hirsistä huonoja osia ja alkaa lattian uudistaminen. Eteisessä oli pakko kurkata lattian alle, jotta tiedettiin onko vesivahinko siellä saakka. Vain ulkoseinän hirsissä on vikaa, muutoin purut ovat kunnossa. Mies tekee varsinaisen lattiannoston ensi viikolla.

Tähän lattian alle kurkkaamiseen liittyi kuitenkin se, että irrotettiin eteisen lasiverannan puoleisesta päädystä mysteerilaudoitus. Sen takana oli lastulevyä, pinkopahvia ja seinän sisältä löytyi oven karmit! Lasiverannan ja talon välissä on ollut 60-luvun laakalasioven sijaan komeat pariovet, ikkunalla tai ilman. No, niistä ei ole täällä jälkeäkään. Me olemme jo aikaa sitten ostaneet pariovet tähän kohtaan, mutta nyt kun näimme karmit, ovet näyttävät aika vaatimattomilta. Varmaan käytämme ne silti, ja laitamme ehkä parioven yläpuolelle kapean ikkunan.

Eteisessä pitää avata lattia, purkaa laskettu katto, maalata lattia, pinkopahvittaa seinät, tehdä varmaan katolle "jotain", tiedämme vasta kun näemme. Rakentaa komeroita, tapetoida ja paneloida naulakkoseinän alaosa.

Oikealla on entinen keittiön sisäänkäynti. Se ei ole alkuperäinen, vaan myöhemmin tehty. Oikealla vaaleanpunaisen jakkaran takana on pikkuvessa, joka on ennen ollut varmaankin keittiön kylmäkomero ja sinne on ollut käynti keittiöstä.

Suoraan edessä on lasiveranta ja tuo laaka-lasiovi. Lattia on ehkä 1950-luvulta, mutta varsin todennäköisesti vielä paljon uudempi.

Vasemmalla oleva naulakko siirtyy oikealle nyt kun keittiön ovi on suljettu. Vasemmalle tulee komerorivi.


Tällainen ovi siinäkin on todennäköisesti ollut, mahdollisesti sellainen, jossa on ollut lasit yläosassa ja vähän simppelimpi kuviointi.


Nämä on tarkoitus laittaa siihen. Kieltämättä nämä ovat aika vaisun ja simppelin näköiset alkuperäisiin verrattuna. Mutta toisaalta parannusta nykyiseen.


Ensimmäiset polyuretaanit.


Vanhaa tapettia.


Kermanvaaleat ovenkarmit ovat ne vanhat. Ne on jätetty seinään ja uusi pikkuovi on laitettu niiden sisään.


Viritys, viritys, viritysEteisessä on useampi tapettikeros suoraan hirsiin tapetoituna.


Tällaisiin tapetteihin en ollut aiemmin törmännyt.


Tästä hirrestä taltta meni kevyesti läpi, sormikin olisi varmaan mennyt.

6 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä melkoinen löytöjen ja yllätysten talo. Koskaan ei tiedä mitä löytää kun jonkin uuden paikan avaa. Todella kauniit nuo vanhat pariovet. Ja teidän hankkimannekin sopivat kyllä taloon loistavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Haluaisin ne paikoilleen HETI! En mä mitenkään hätänen ole.

   Poista
 2. Onko tuo raitainen (vaalea pohja ja punaiset raidat) sellaisia muovimaista pinnaltaan? Meillä on ruskeaa vastaavaa töissä varaston perällä monta rullaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä aavistuksen. Täällä on muutamia tapetteja, jotka muistuttavat pinnaltaan enemmän hyllypapereita kuin tapetteja.

   Poista
 3. Hienot nuo hankkimannekin ovet ovat. Jo jos joskus tuntuu, että - heh heh - on hulvattomasti ylimääräistä aikaa, niin voihan niitä vielä jatkojalostaa koristeellisemmiksi. Voi kyllä olla, että paikalleen asennettuna ja yläikkunan kanssa minkäänlaista tarvetta siihen ei enää edes ole.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!