sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sunnuntaiaamuna

Ulkona sataa ja myrskyää. Eilen olisi pitänyt haravoida ne kaikki lehdet, jotka olivat kolmen päivän aikana muodostaneet maahan keltaisen maton. Meillä oli kuitenkin harvinainen ja mukava vieras.

Lapset ovat nukkuneet taas kaksi yötä siskonpetissä lattialla, vierekkäin ja sikinsokin. Nyt lapset ovat sohvalla television ääressä ja minä ja mies olemme olleet kumpikin omassa päässä taloa.

Minä käsittelin nyt aamulla vierashuoneen kylppärin betonilaatat toista kertaa sealerillä. Sen jälkeen vielä yksi käsittely colour intensifyerillä. Olemme tainneet tehdä betonilaattojen kanssa kaikki mahdolliset virheet. Ensin saumasimme ne väärällä värillä. Mies irrotti saumat, mutta onnistui samalla tekemään muutaman aika ison naarmun laattoihin. Nyt laatat ovat olleet todella kauan ilman pintakäsittelyä ja vaikka olemmekin omasta mielestämme suojanneet ne joten kuten, tajusin eilen laattoja putsatessani, että ne ovat imeneet itseensä kaiken ja ovat varsin läikikkäät. No, sanotaanko sitä vaikka ajan patinaksi?

Maalasin vierashuoneen lattian toiseen kertaan, sieltä puuttuu vain lattialistat (ja kattolistat, joita en ikinä muista, kun  meillä ei ole vielä missään kattolistoja).

Mies on eteisessä ja on paikanut nurkan hirret ja laittaa nyt tuulensuojapaperia ja aloittaa sen jälkeen lattian palauttamisen paikoilleen. Minulla on maali valmiina, taidetaan sirtää lapsikatras ensi yöksi eri paikkaan ja maalaan eteisen lattian illalla viimeisenä.


Tällaisen värimaailman muodostavat vierashuoneen tapetti, vierashuoneen listat ja kylppärin tapetti.


Tähän lattiaan olen laittanut sitä sealeriä.


Vierashuoneen lattian väri, listojen väri ja kylppärin lattia.


Täällä se miehen projekti.


Lattian alkuperäisen purut ovat ihan uudelleenkäyttökunnossa.

4 kommenttia:

 1. Tunnen tuskasi :) Meillä on myös betonilaattoja. Niiden kyky imeä likaa/laastia/saumausainetta/mitätahansa on kyllä aikamoinen. Mutta mitäpä sitä ei (laattojen) kauneuden eteen tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sympatiasta. Ensin hankittiin kauniit laatat ja sit pilataan niitä kaikin voimin...

   Poista
 2. Miten niitä betonilaattoja pitäis hoitaa? Mitä on toi sealeri? Meillä oli vanhassa kodissa betonilaattoja ja ne tosiaan imas kaiken lian erittäin tehokkaasti. Noi Marrakechin laatat on niin upeita, mutta en enää niistä uskalla haaveilla ennen ku selvitän, miten ne pidetään puhtaina / voiko niitä jotenki pinnoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen sealerin tarkoitus on sulkea betonin pinnan huokoset. Se laitettiin nyt kahdesti ja sitä voi käyttää myöhemminkin. Seuraava kerros on värin voimistaja. Lisäksi saatiin laatoille oma pesuaine, jota ohjeen mukaan pitäisi käyttää jopa viikottain. En usko, että pystyn niin tiheään aikatauluun.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!