sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivän nopea herkku

Me ei aamulla leivottu perheen iskälle mitään. Lounaan jälkeen esikoinen tarttui toimeen ja teimme näitä suklaisia mukikakkuja. Minä auttelin. Meillähän ei ole mikroa (eikä tule), joten teimme kakut teemamukeissa uunissa 200 asteessa. 12 minuuttia oli vähän liian vähän, 15-18 olisi vamaan ollut sopivampi. Kakkusten sisus oli ihan lusikoitavissa. Tehtiin linkin annos kolminkertaisena, siitä tuli kuusi teemamukillista noin 3/4 täyteen. Vähempikin olisi riittänyt. Mukikakkujen kaveriksi vatkasin kermavaahdon, jonne laitoin pari ruokalusikallista mascarponejuustoa ja alle puoli teelusikallista vaniliinisokeria. Muuta sokeria ei lainkaan. Kakkuset olivat kyllin makeita.Iltapäivällä oli kanilan viikkosiivous. Arkenakin pitää siivota kakkoja ja vesi vaihtaa kahdesti päivässä ja tietenkin ruokkia pupuset. Näin viikonloppuna otamme kaikki oksat ulos, putsaamme kopin paremmin ja vaihdamme vessojen pelletit. Kakkaa oli taas ämpärillinen. Ajatelkaa, että ollaan marraskuussa ja silti keräsimme tänään taas kasat ruohoa ja vesiheinää.

Tästä muuten tulee mieleen, että olimme kaksi vuotta sitten isänpäivänä Utössä ja silloinkaan ei ollut talvesta tietoakaan. Reissu oli ihana, suosittelen lämpimästi. Me haikailemme sinne Hannan hoiviin uudestaan.


Lasiverannan ja eteisen väliovi on yhä vaihtamatta. Yritin ottaa kuvan kuinka kutsuvalta eteinen uudessa asussaan näyttää, kun tulee ulkoa. Lasiverannan puolella näkyy niitä ihania sabloonakukkia, joita rempan edetessä ilmestyy kaikkialta.Se väärin päin oleva paneeli näkyy... Ja tikkaiden varjo. Mutta kyllä toi väri taitaa olla aika sopiva?

6 kommenttia:

 1. Herkulta näyttää nuo "kuppikakut"!
  Ja tuo turkoosi maali, nam:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuppikakkuja kannattaa kokeilla. Ja turkoosi on kyllä aina ihana.

   Poista
 2. Väri on hieno, seinä tosi kaunis ja kuppikakkuresepti meni talteen. Palkitsen meidät ensi viikolla sellaisilla, kunhan ollaan kituuteltu Tampereen messut alta pois. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seinäkehuista. Vähän ehkä pukkaa romanttista, eikä vieläkään kovin värikästä.

   Kyllä noita kuppikakkuja kannattaa testata. Mutta makeat ovat.

   Poista
 3. Täh? Tossahan on just hyvin väriä! Aivan ihana😍 Missä te taas asuittekaan niin tuun livenä kattoon sitten parin vuoden päästä kun kaikki on valmista. Ja mun värimaailma on yleensä murrettua 70-lukua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä toivon, että 2016 olisi suht valmista. Kyllä toi turkoosi tuntuu nyt suht hyvältä. Ja vaatteiden (naulakon takaa se ei paista kovin voimakkaasti).

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!