torstai 20. marraskuuta 2014

Tjuda Skolan aarteita ja vanhoja lautasia

Käytiin viikonloppuna Tjuda Skolassa. Tällä kertaa mukaan tarttui aika paljon kaikkea pientä. Olemme alustavasti ehdottaneet, että voisimme tänä jouluna viettää sukujoulua meillä. Tajusimme, että vaikka meillä on paljon kaikenlaisia astioita, lautasia ei välttämättä ole kahdellekymmenelle (se on laskennallinen enimmäismäärä joulupöytään). Päätimme siis tuoda suvilalta pinon lautasia kotiin. Tjuda Skolassa on kasapäin vanhoja aterimia, joten sorruin ostamaan sellaisia lautasten kaveriksi. On meillä ennestäänkin sekalainen setti aterimia, näistä suurin osa oli keskenään samanlaisia.

Kuvat kertovat aarteista enemmän kuin tuhat sanaa.


Tämä laatikko oli jotenkin älyttömän ihana. Sillä oli vähän erilainen punainen kaveri. Se jäi Tjudaan.


Tässä koko saalis.


Nyt on piikki, jolla pidetään kinkusta kiinni, kun sitä leikataan.


Esikoinen halusi piparkakkumuotit. Ukko ja kummitus?


Kahta eri lajia veitsiä.


Haarukat ovat kaikki samanlaisia.


Suvilan vanhaa Arabiaa.Eiköhän näillä hoidu joulu?

4 kommenttia:

 1. Pömpelissäkin vietetään tänä vuonna sukujoulua, kiitos muistutuksesta, mekin tarvitaan lisää lautasia ja myös aterimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaluokkalainen sanoi eilen, noi on vähän niinkuin väärässä paikassa. Totta. Kotona on uusia lautasia ja aterimia, suvilalla vanhoja. Ja nämä varmaankin palautuvat suvilalle.

   Poista
 2. Ihania löytöjä! Meillä oli mun lapsuudessa vastaava piparimuotti kuin tuo "kummitus", ja ainakin meillä se oli joulumuori. Lautasia meille on kertynyt syviä siihen malliin, ettei varmaan koskaan tarvita kaikkia, kun harvemmin vieraille tarjotaan keittoa. Niitä varmaan löytyy kirppiksiltä paremmin kuin matalia, jotka ehkä (?) kuluu kovemmassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ensin mäkin olin piparimuoteista, että ukko ja akka. Mutta kyllä akka on aika paljon hahmomaisempi kuin ukko...

   Meillä on myös syviä lautasia tosi paljon. Luulen, että kumpaakin lajia 30-40 kpl suvilalla. Mutta niitä myös käytetään aktiivisesti. En ole mikään suojelija näille lautasille.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!