tiistai 16. joulukuuta 2014

Ja niin joulu joutuu...

Onpa ilahduttavaa, että jälkikasvu alkaa olla isoa ja oma-aloitteista porukkaa. Kaksi vanhinta tekivät piparitaikinan sunnuntaina. Tänään minä piirsin talon kaavat esikoiselle, joka leikkasi ne itse ja hoiti kaiken talon osien leipomiseen liittyvän. Pienet leipoivat kukin yhden taikinapalleroisen ja nyt illalla meillä on ollut koristelutalkoot, joissa lapset ovat koristelleet pipareita kukin makunsa mukaan. Lisänä oli vielä yksi naapurin talkoolainen. Minun ei ole juuri tarvinnut osallistua. Reipasta porukkaa. Minä maltoin olla osallistumatta. Nyt on aidosti lasten tekemiä koristeluja.

Joulumusiikki soi, mies tuli juuri ja ilmeisesti toi joulukuusen mukanaan. Yleensä meille tulee joulukuusi vasta aatonaattona, mutta nyt me ollaan viimeiseen saakka töissä, joten tuntui kivalta ajatukselta saada kuusi jo ennen tulevaa viikonloppua. Ulkona kun täällä ei näytä yhtään talvelta. Lauantaina oli hetken aikaa lunta, nyt taas ihan mustaa.
6 kommenttia:

 1. Välillä on tosiaan kiva nauttia hieman syrjässä osaavien lasten aikaansaannoksia! Tiedän tunteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun ei kaikkea tarvitse hallita, vaikka sitä välillä luuleekin niin...

   Poista
 2. Kivaa kun on lasten ihan itse koristelemia, oman maun mukaisia pipareita. Rauhallista joulun odotusta koko teidän jengille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Damn, mitenhän ton meidänki ekaluokkalaisen sais aktiivisemmaksi.. Ei tuu edes auttamaan, hyvä jos ottaa itse edes maidon jääkaapista.

   Poista
  2. Meillä lapset on aika pitkään hoitaneet pöydän kattamisen, aamiaisen tekemisen, tiskikoneen tyhjentämisen, oman huoneen imuroinnin ja petaamisen. Lapset on 4-9 v. Lisäksi ne kaikki tykkää leipoa, joten saavat itse seurata ohjeita ja leipoa, me miehen kanssa pidetään silmällä ...

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!