lauantai 23. toukokuuta 2015

Kodin ulkopuoli

Ulkopuolen remontti tuntuu edistyvän hitaasti. Purkaminen on suht nopeaa, mutta paikkapalojen tekeminen on hitaampaa ja vaatii sovittelua. Nyt on kuitenkin ensimmäinen seinänpätkä saanut laudoituksen lähes kokonaan takaisin. Pyrimme säästämään vanhaa laudoitusta mahdollisimman paljon. Lahot on kuitenkin pakko korvata uudella. Enäjärven saha on tehnyt meille järkihintaan uutta laudoitusta. Hienoa, hienoa! Sieltä on itseasiassa meidän kaikki uudet listat.

Mies purkaa entistä lastenhuonetta sisäpuolelta. Nyt tiedämme, että seinien koolaukset, lastulevyt ja alaslasketut katot ovat vuodelta 1984 eli reilun 30 vuoden takaa. Timpuri oli jättänyt viestin koolinkiin.

Minä puutarhahulluuksissani hain jo viikolla muutaman taimen ruukkuihin. Lisäksi tilasin Englannista kasan siemeniä. Ja pihalla olen aloittanut nurmikentän kanttauksen ja hiekkakäytävän kitkemisen. Boheemin kauden jälkeen tulee aavistuksenomainen hienostuneisuus... Vähän yllättävää. Ja kauanko mahtaa kestää.Keltaiseksi maalattu vanha lauta ei juuri erotu vastasahatusta uudesta laudasta.


Tässä tämän kesän ensimmäiset kukat.


Mies purkaa. Ikkunat ovat pois paikoiltaan.
Martti Kainio oli täällä 1984. Terveisiä Martille.


En oikein ymmärrä miksi tämän katon koolaukset on tehty näin järeiksi. Ihan käsittämätön viritys.

2 kommenttia:

  1. Samaa mietin itsekin edellisen asunnon kohdalla. Ja voi sitä naulojen määrää!! Oli joo tehty ainakin kestäväksi koolaukseksi.. Huoh..

    VastaaPoista
  2. Samaa mietin itsekin edellisen asunnon kohdalla. Ja voi sitä naulojen määrää!! Oli joo tehty ainakin kestäväksi koolaukseksi.. Huoh..

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!