sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lattia

Lastenhuoneen lattia näyttää tältä. Se vesivahinkopuoli on yhä avaamatta.


Lattiassa oli siis muovimatto, joka näyttää ihan linoleumilta. Matto on kiinni lastulevyssä. Sen alla paperi, jossa toisella puolella on muovi. Ja sitten löytyi mysteerinen puurimalattia.

Meillä on kaikki syy olettaa, että lastulevylattia kerroksineen on vuodelta 1984, mutta linoleum(?)-matto näyttää merkittävästi vanhemmalta. Mutta ehkä jollain on ollut vanhaa mattoa varastossa? Toisaalta muovi-paperi ei näytä ollenkaan vanhalta.

Puurimalattia saattaa olla vuodelta 1956.Muovi-paperiPalasia7 kommenttia:

 1. Pitääkö tuo puurimalattiakin vielä purkaa, eli pitääkö sinne alle katsoa? Siitä voisi tulla aika symppis maalattuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesivahinkourakka alkaa lattian alta. Kyllä se lähtee. Tollaisenaan (jos se olisi ehjä) se voisi jäädä eteiseen tai verannalle, muttei isoon asuinhuoneeseen.

   Poista
 2. Matto lienee stragulamatto? Meillä on tehty remonttia -74, jolloin on seiniin laitettu tuota samaista muovitettua paperia (+lasivilla ja lastulevyt) sekä lattiaan juuttipohjainen stragulamatto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on varmaan ollut joku varasto vanhoja mattoja, koska ei toi varsinkaan ole 80-lukua. Musta toi vaikuttaa enemmän linoleumilta kuin stragulalta, mutta en ole varsinainen mattoasiantuntija.

   Poista
  2. Ja nyt minäkin puhuin jo puutaheinää, koska meillähän siis on -74 laitettu myrkynvihreä linoleumilaatta. Se stragula on sen alla, eli ihan eri vuosikymmentä (alkuperäinen?).

   Onko linoleumimatoissakin juuttipohja? Koska luulen, että yksi yläkerran asunnon mattokerroksista olisi ollut linoleumimatto ja siinä ei juuttia ollut, se oli enemmän sellainen kumimainen ja samaa tuntua kuin linoleumilaatoissa. Ainakin se koostumus poikkesi uudemmista matoista aika isosti. Ja se oli muuten metallinhohtoinen, pronssin värinen, hieman vinkeä :D

   Poista
 3. Voi, näyttääpä tutulle :) Meillä oli/on ihan tuo sama inha muovimatto-mikä-lie lattioissa, samanvärinenkin jopa! Elävästi paukahti mieleen miten "kiva" sitä olikaan repiä. Lisää sitä luvassa syksyllä, kun viimeinen remontoimaton huone kokee muodonmuutoksen pohjamutia myöten ;) Jään seurailemaan teidän remppaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa!

   Meillä on tämän työn alla olevan huoneen jälkeen jäljellä kaksi pientä ja yksi iso huone sekä kylppäri. Ja sitten kaikista huonesta kattolistat ja sähköt. Ja piharakennukseen haluaisin saunan ja...

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!