keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Yllätys lattiassa

Lastenhuoneessa ei ole meidän aikanamme ollut minkäänlaista vesipistettä ja lattiassa oli vain se noin kämmenen kokoinen laho reikä. Kun remppaäijät kävivät talon alla, sieltä paljastui noin 1,5 m leveä koko huoneen poikki kulkeva laho alue. Nyt päästiin purkamisessa jo vastausten äärelle.


Tästä on matto pois päältä. Lastulevy on ihan kanelina.


Lastulevy ja paperi pois ja kanelit imuroitu. Lattiasta paljastuu neliönmuotoinen aukko, jonka sisältö on hienosti peitetty villalla.


Vesijohdon jakotukki ja vesijohto, joka ei vie minnekään. Olettettavasti se on ollut jemmattuna lattiassa vuodesta 1984, jolloin seinät ja lattiat on tehty. Ja talossa kun on ollut väärillä liittyimillä kytkettyjä vuotavia vesijohtoja muuallakin, ei ole vaikeaa veikata, että niin tässäkin. Mutta emme siis ole vielä avanneet lattiaa näitä kuvia pidemmälle, mitään varmuutta ei ole. Pitää hengittää välillä.


Lattiassa näkyy kostunut alue.


Ehkä vähän lahoa.


Epäterävä kuva, mutta aika vanhaa villaa ja putua, putua, putua.


Mies laittoi käden lattian alle ja yksi lattian kannatinpalkeista jäi kouraan.


Aika lohdutonta. Kunhan lattia on purettu, tulee imuauto ja imaisee kaiken. Pelottaa, mitä on odotettavissa hirsiseinän alaosassa. Lattiahan nyt menee joka tapauksessa uusiksi.


Pyysin mieheltä, että säästäisi osan lattiarimoista sieltä kastumattomasta reunasta. Tässä on kyllä jotain kaunista. Ehkä niitä voisi kierrättää jonnekin.10 kommenttia:

 1. Voi surkeus..:( Tuo on noiden vanhojen talojen vitsaus....jos on väärin joskus rempattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Mutta ollaan me tavalaan valmistauduttu yllätyksiin. Mutta tää on vaan niin tyhmä juttu.

   Poista
 2. No toisaalta teillä on jo kokemusta remppaamisesta (positiivinen puoli:) ja saatte lahon korjattua. Inhottava yllätys, mutta sanoisin että onneksi olette availleet lattioita ja tutkineet paikkoja, tärkeä on korjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä me pidetään todella tärkeänä rakenteiden avaamista.

   Poista
 3. Voisko tossa takana olla sellainen ajatus, että aikoinaan on laitettu optio jotain tulevaa vesikalustetta varten, on niikuin liittymä tuolla lattian alla odottamassa. Sitten se on joko unohtunut kokonaan tai sitä vaan ei olekaan tarvittu. No ihme juttu kummiskin.
  Toivotaan, ettei seiniä pahasti ole pilannut.
  Enpä muuten muista kenenkään aikaisemmin kutsuneen moista lahovauriota nimellä "ihan kanelina".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, etä kyseessä on unohtunut optio tai sitten siinä on ollut vesipiste ennen vuotta 1984.

   Poista
 4. Hui, ihan salpasi hengityksen näin ruudun toiselta puolelta! Tsemppii!

  VastaaPoista
 5. Ei tuohon kyllä muuta voi sanoa kuin Auts! Tsemppiä ja tarmoa tuleviin korjauksiin, kyllä sen varmasti saa fiksattua.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!