keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Joskus pitää olla nopea

Istuin eilen (tiistaina) neljän maissa junassa tulossa töistä, kun puhelin soi. Vesivauriohirsikorjauksissa oli löytynyt yllätys. Korjattavan huoneen viereisessä huoneessa ei olekaan rossipohja, vaan hiekka ja betonikakku (jonka päällä on sitten vielä x määrä kerroksia, joista tiedämme myöhemmin tänään: ainakin muovimatto ja lastulevy). Hiekka on märkää, ja kaikki tietävät mitä märkä hiekka ja betoni tekevät hirrelle. Hups.

Ensin ajattelimme, että jatketaan silti ongelmanratkaisua huone kerrallaan, mutta sitten muutimme mielemme.Klo 18.08
Tästä lähdettiin. Meidän entinen makuuhuoneemme on toiminut kahden lapsen väliaikaisena huoneena. Lisäksi siellä asuu kymmeniä hyllymetrejä kirjoja. Tyhjennys alkoi.


Klo 18.52
Huone on tyhjä lukuunottamatta kirjoja ja kirjahyllyä. Käyn tässä välissä hakemassa kaksi lasta eri paikoista harrastuksistaan.


Klo 20.02
Ensimmäinen kirjahylly on siirtynyt meidän uuteen makkariin evakkoon, kirjat ovat yhä lattialla.Klo 21.45
Huone on tyhjä. Kumpikin lapsi siirrettiin tavaroineen yhden isoveljen huoneeseen. Kirjat meidän makkariin. Eteisessä ja lasten olkkarissa on lievä kaaos.

Katsottiin hetki televisiota ja mentiin nukkumaan.


Tänään keskiviikkona klo 17.45
Mies on ehtinyt alle vartissa ennen kuvanottoa repimään lasikuitutapetit seiniltä (lähtivät helposti!).
Alla ikuistettuna seinien värimaailmoja.18 kommenttia:

 1. Voi ei, teillä noita yllätyksiä näyttää riittävän :( Mutta ei muuta kuin tulta päin, niinkuin olette tehneetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja mua alkaa pelottaa, että vielä kaksi muuta huonetta kuuluu samaan ongelmavyöhykkeeseen. Tosin talon alla ei ollut NIIN lohdutonta, mutta silti...

   Poista
 2. Höh, taas ylätyksiä, mutta ootte niin parhaita, mä sitten tykkään suorasta toiminnasta! Huh ton kirjamäärän tyhjennys, se tais olla se kaikista raskain homma tuossa purkamisessa tai ainakin hitain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli, se kirjaurakka oli hitain ja raskain. Ja niin väliaikainen, kun kirjat eivät VOI jäädä meidän huoneeseen.

   Toinen turhautumisen aihe oli se, että lapset ovat niin innoissaan siitä, että nukkuvat 2+2 samassa huoneessa, että kyselivät jo, että voitaisiinko vesivahinkohuoneesta, josta on tulossa kahdelle huoneet, tehdä jotain ihan muuta, kun ei noi kuulemma tarvi omia huoneita!

   Poista
 3. Voi itku, miten tuo projekti vain leviää :(
  Kun vain asuisimme lähempänä, tarjoutuisin avuksi. Lattia on kuitenkin aika olennainen osa asumista :D

  Meillähän on osa taloa tuolla hiekkatäytöllä, mutta hiekka on onneksi kuivaa ja koska keskuslämmitysputki kulkee pitkällä matkalla alahirren vieressä, niin hirsikin on pysynyt kunnossa lähes koko hiekkatäytön alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sympatiasta. Mä en VIELÄ ole lohduton. Mutta pelkään, että veto loppuu, jos vielä kaksi seuraavaa huonetta sisältää saman yllärin.

   Poista
 4. Lisää projekteja mutta suora toiminta on varmasti parasta, jos ei muuta niin mielenrauhan takia.

  VastaaPoista
 5. Jotenkin lohduttavaa kuulla, että ei olla ainoita ylläreiden uhreja. Meillä kun paljastui hetki sitten alapohjassa ongelmakohtia, piti äkkiä tyhjentää pari huonetta, että saatiin viimeisetkin muovimatot pois. Huoneissa oli mm. muuttolaatikoita, kirjoja, koriste-esineitä, tauluja ja huoneet täynnä vanhoja (järjettömän painavia) huonekaluja. Ja masentavinta on se, että ne samat tavarat saa siirtää vielä moneen kertaan (sen alapohjan korjaamisen lisäksi, se vasta kurjaa onkin)! Blogisi on muuten todella mukavaa luettavaa. :) Tsempit teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää tavaroiden roudaaminen on ärsyttävää ja varsinkin se, että ei löydä mitään mistään, kun ei muista minne laittoi.

   Poista
 6. Sinulle on haaste blogissani! http://pompeli.blogspot.fi/2015/09/blogitarina.html

  VastaaPoista
 7. Voi ei, on paljon kovaa hommaa! Jaksamista teille! Talo kiittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lotto alkaa tuntua järkevältä idealta.

   Poista
 8. Työniloa! Noihin ylläreihin saa remontoija varautua, mutta eibät ne taatusti ilahduta! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin me varauduttu, mutta näitä lattiajuttuja on sitten ollut jo neljässä huoneessa ja vielä kahdessa saattaa olla. Se on vähän liikaa.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!