keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Domus Classican bloggaajailta

Sain kutsun Domus Classican uuden Helsingin myymälän bloggaajailtaan. Olen käynyt aika vähän missään bloggaajatapahtumissa, mutta tämä myymälä on valikoimaltaan kuitenkin niin lähellä omaa perinnerakentamis-/korjausfilosofiaani, että se oli pakko nähdä livenä. Helsingissä on aiemmin jo ollut Rakennusapteekin myymälä Korkeavuorenkadulla sekä Smyygi, joka on vastikään sulkenut ovensa.

Domus Classican myymälän ulkoasu on pitkälti Parolan aseman Katja Rinkisen kädenjälkeä ja siitä välittyi blogista tuttu pehmeän harmoninen tyyli, jossa materiaalit ovat raffeja. Myymälässä oli kauniita pintoja ja materiaaleja. Miljöö oli syleilevän kodikas.

Vaikka olen kertaalleen käynyt Hattulassa Metsänkylän navetassa ja Domus Classicassa, en jotenkin osannut ymmärtää, että tämä Helsingin myymälä myy oikeasti ainoastaan uutta tavara. Odotin vähän vanhojen tavaroiden tuomaa särmää kaikessa harmoniassa. Myymälässä oli ihana sohvaryhmä ja selailtavia kirjoja ja lehtiä. Sieltä jotenkin puuttui kuitenkin sellainen suunnittelun ja ideoimisen meininki, jota olin odottanut. Voi toki olla, että tapahtuman takia osa arkea oli siivottu pois.

Ehdottomasti suosittelen myymälää kaikille vanhan korjaajille, jotka haluavat vanhannäköisten osien olevan uusia. Itselleni löysin ajatuksen vessan valaisimesta (en ostanut, olin kuvitellut, että me saisimme jonkin ostoedun bloggaajaillan aikana tai että meitä ylipäänsä kannustettaisiin ostoksille) ja tulipesänkorjausainetta (suvilan uunissa on reikä, nyt pitää selvittää jolta kulta itseäni viisaammalta, että voiko sen paikata tällaisella aineella  - ja ehkä tiilellä).

Tarjoilut olivat ihanat ja juttelin siellä Niinan unelmia -bloggaajan kanssa. (Arvasin muuten vaatteista, että mistä blogista saattaa olla kyse...) Lähdin aika äkkiseltään, sillä halusin ehtiä viimeiseen junaani (ei suinkaan tuhkimoaikaan, vaan ihan alkuillasta näin meillä päin).
Nämä kuvat ovat Domus Classican omia promokuvia. 
Muutama minun kuvaamani kuva löytyy Instagramista.

9 kommenttia:

 1. Harmi, kun ei lähdetty. Illalla katselin instagramista ja huokailin Puukengälle, et siellä on nyt ihan kaikki kivat ja me ei. Seuraavana aamuna oli kuitenkin aikainen herätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että tänä aamuna tuntui alkuviikon pitkä ilta...

   Poista
 2. Olipas piristävän rehellistä puhetta tällaisen bloggari-illan jälkimainingeissa. Yleensä saa lukea lähes siirappimaisuuteen taipuvaa hymistelyä ja silittelyä :) Arvostan kovasti suoruuttasi. Kovin harvinaista blogi/kissanristiäis/erikoiskutsu/maailmassa. Kiitos tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siis miljöö ja tarjottavat olivat ihania ja ilmapiiri, mutta jotenkin sellainen aktivoiva tekemisen meininki jäi puuttumaan.

   Poista
 3. Harmi kun ei kutsuttu, olisi kerrankin jopa kiinnostanut ;) Kiitos rehellisyydestä. Tuota massaa minäkin olen pähkäillyt ja sillä pahamaineisella vanhojen talojen fb-ryhmäsivullakin käynyt korjausmassavinkkejä kysymässä. En ostanut tuota, koska ärsyttää ettei ilmoiteta mistä aineista tarkasti on kyse. Jotkut vannovat pelkän savilaastin nimeen, en tiedä. Meilläkin olisi korjattavaa vielä lisää ja hieman hankalaa valita oikeaa ainetta kun ei tietoa saa riittävästi. Hinnan perusteella tuo maksaa kaksinkertaisesti rautakaupasta saatavaan verrattuna.

  VastaaPoista
 4. Eiköhän Helsinginkin myymälään tule meininkiä,kun aika kuluu. Hattulan myymälä on minusta muuttunut koko ajan parempaan päin. Se fiilis ja tuoksu ja kaikki. Siellä vois viipyä tovin ja toisenkin.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista. En oikein saa kommentoitua mihinkään blogiin, katsotaan onnistuuko tänne.
  Hyvä kirjoitus.

  VastaaPoista
 6. Samanlaisia mietteitä kuin muillakin kommentoijilla. Kuljin tuosta joulukuun alussa ohi vaimoni kanssa, ja hämmästelin, että tosiaan, rautakauppa keskellä keskustaa. Mutta taisimme löytää sieltä toisenkin, tavallisemman, ja ajattelin, että kyllä nämä helsinkiläisetkin rautakauppoja tarvitsevat. Sekä hienoja että tavallisia.

  S.

  VastaaPoista
 7. Jäin miettimään mitä osaa te piditte kollektiivisesti suorapuheisena? Sitä että odotin myymälässä olevan myös vanhaa tavaraa? Sitä että olisin suorastaan ollut ostomoodissa bloggari-iltana ja todennäköisesti olisin ostanut kylppärin valot ihan ilmankin alennuksia, jos olisi vähän kannustettu shoppailemaan? Minusta on kaupallisesta näkökulmasta hassua, että kutsutaan paikalle otollisinta asiakasryhmää, mutta ei yritetä myydä.

  Ja jos meille olisi annettu määräajan (muttei blogi-iltana) voimassa oleva vaikka kympin etuseteli esim. yli 50 euron ostoksesta, olisi se ohjannut useimmat meistä myymälään uudelleen.

  Ilta oli kiva, muttei kaupallinen. Näinä aikoina, näissä kilpailutilanteissa, olisin odottanut kaupallisempaa otetta.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!