perjantai 25. joulukuuta 2015

Neitihenkilön huone

Saimme kaksi lastenhuonetta asumiskuntoon joulua edeltävänä viikonloppuna. Lauantaiaamuna vielä tapetoimme seiskaveen huoneen, illalla lapset jo asuivat huoneissaan. Sunnuntaina juhlittiin esikoisen synttäreitä ja meillä kävi ystäviä glögillä.

Tässä kuvia neitihenkilön huoneesta. Listat puuttuu. Jalkalistat on paikoillaan, mutta maali puuttuu. Sähköt puuttuu. Mitään ei ole vielä seinillä. Mutta neitihenkilö on ihan hämmennyksessä konseptista, että hänellä on oma huone! Ekana iltana isoveljet kävivät halimassa pienet moneen kertaan nukkumaanmennessä. Taisi olla ero outoa kaikille.Löysin pari vanhaa koulukaappia netistä. Kirjoituspöytä on minun mummolastani. Tuoli taisi tarttua mukaan Urjalan makasiinikirppikseltä. Olin ajatellut maalata sen. Ehkä joskus.


Kaappi tuli talon mukana ja antoi inspiraation lattian väriin.


Väri osui ihan värimuistilla tosi hyvin kohdilleen. (Värimuisti on minun erikoislahjani.)


Minulla oli samanlainen yöpöytä lapsena. Se on esikoisella. Kaikilla lapsilla on nyt samanlaiset yöpöydät.


Mummolan pöydän pinnassa on vuoden 1948 sanomalehti. En ole raaskinut tehdä pöydälle mitään.

Täältä löytyy alkuperäinen väriajatukseni neitihenkilön huoneeseen. On se vähän jalostunut matkalla. Mutta on siinä samaakin.

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana huone <3 Tapetti, lattia ja huonekalut toimivat kauniisti yhdessä. Tuo koulukaappi on jotain niin mahtavaa :) Kunpa itsekin löytäisin joskus vastaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oikeasti etsin vielä vanhempia ja isompia koulukaappeja, mutta niitä taitaa liikkua aika vähän.

   Poista
 2. Herrajesta miten ihania huonekaluja <3 !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pyrin keräilemään vanhaa (mutten antiikkia), kun tielle osuu.

   Poista
 3. Tuijotan kuvia uudestaan ja uudestaan alusta loppuun. Todella kauniita huonekaluja ja ihana värimaailma! Tuo koulukaappi on upea!

  En yleensä tykkää ruusukuvuoista, mutta tuo tapetti kiinnitti heti huomion. Mulla on juuri päällänikin yksi ruusumekko, jonka kuviot on hyvin samanlaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huomisaamun postaus taitaa olla enemmän sun värimaailmaa...

   Poista
 4. Unelmien huone!
  Uteliaisuudesta, oletteko muuten testanneet miten hyvin nuo pip studion (?) tapetit läpäisevät vesihöyryä eli ovatko miten hengittäviä? Vai onko tuo joku muu tapetti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neitihenkilö valitteli, että huone on liian pieni...

   Tapetti on PipStudion ja niissä on se muovikerros eli se ei tosiaan hengitä. Ulkoseinää on aika vähän ja siihen tulee räppänä. Lisäksi ikkunat ovat melkoisen hengittävät, samaten koko seinärakenne. Ilmanvaihto ja lämmitys toimivat. Uskalsimme ottaa riskin. Hirsirakenne oli pysynyt hyvänä 39 vuoden lasivilla+muovirakenteella.

   Poista
 5. Kaunista. Iloista pyhien jatkoa teille!

  VastaaPoista
 6. On kyllä nätti huone ja hienoja huonekaluja tarinoineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Just oli tässä muutama päivä sitten puhetta siitä, kuinka osa ihmisistä vaihtaa kaikki huonekalut, kun vaihtavat kotia. Mulla taas on paljon tavaroita, jotka ovat kulkeneet mukana pitkään. Tai sitten olen perinyt niitä tai saanut muuten vaan. Tässä kodissa Ikean tavaroiden osuus on vähentynyt merkittävästi. Edellinen koti oli uusi ja moderni, siellä Ikeoilla oli paikkansa. Mutta kyllä meillä yhä on kaikenlaista Ikeaa. Osa on todella kauniita ja kestäviäkin.

   Poista
 7. Ihanat värit niin seinillä kuin lattioillakin! Himoitsen itse turkoosia lattiaa, kerta vaatehuoneestakin löytyy vähän teidän turkoosia tummempi puulattia.
  Ja voih, tuo viimeisen kuvan pöytä! <3 Itse varmaan jättäisin myös sanomalehden paikalleen, vaikka meillä mies varmaan vähän ihmettelisikin. :)

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!