lauantai 9. heinäkuuta 2016

Meillä on nyt kanala!

Kanalaa on rakennettu kuin iisakin kirkkoa. Mies on tehnyt töissä pitkää päivää ja reissannut, kanala jäi juuri kriittisellä hetkellä kesken. Lopulta mies tuli kotiin ja teki puuttuvat osat eli aitauksen yläosan ja katon. Minä rakensin munintapesät, hommasin ruokintavälineet ja maalasin ulkohuussin, joka muuttui kanakopiksi, kalkkimaalilla. Lasten kanssa askarreltiin jälkijunassa portaita kanoille.

Haimme kanat lopettavasta luomukanalasta keskiviikkoiltana. Meillä on nyt neljä hy-linea. Torstaina saatiin jo kaksi ensimmäistä munaa. Jännittävää, erilaista, hellyyttävää, hauskaa. Kanoja on kiinnostavaa tarkkailla. Niillä on selkeästi omanlaisensa luonne kullakin.


Ennen. Piharakennuksen päädyssä on kolme ulkohuussia. Keskimmäiseen tuli kanala.


Edellisellä (tai sitä edellisellä) asukkaalla oli ollut autokorjaamon kaltaista toimintaa huussissa. Jouduimme laittamaan lattialle levyt, koska siellä oli jotain.
Tässä on valmis aitaus. Verkkoja sain kahvipaketilla ja suklaalevyllä eri paikoista.


Ulko-orret.


Sisäpuoli


Sadepäiväkään ei lannistanut lasten intoa päästä hoitamaan kanoja.


Kanat orrellaEnsimmäinen muna.


Hups, miten toisen munan kävi?

16 kommenttia:

 1. Varmaan mukavaa alkaa saamaan omia munia. Kanat näyttävät tyytyväisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munia tulee yhä vain kaksi päivässä, eli kaikki eivät muni.

   Poista
 2. Oi ihanuus! Onnea onnea! Voin myös kuvitella koko perheen onnen ja ilon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neitihenkilö on varsinkin ominut kanat ja kananhoidon.

   Poista
 3. Kanat on hupasia tyyppejä. Niitä on kiva seurata.

  Olettepa saaneet tehtyä hienon kanalan. Kyllä tuolla kelpaa kuopsutella. Meilläkin ulkohuussista tuli kanala ;). Tulipa sillekin järkevää käyttöä..

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. On kyllä, toistaiseksi hoitavat tosi mielellään. (Ja me aikuiset siivotaan kakkaa...)

   Poista
 5. Huussit taipuvat moneksi, jopa kanalaksi. Hieno laitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt yksi huussi kanavälinevarastona ja yhdessä on muuten vaan rojua.

   Poista
 6. Oi miten hauskaa!
  Kanat ovat kyllä metkoja otuksia seurata.

  VastaaPoista
 7. Voi miten kekseliäs ratkaisu kanalaksi. Mahtavaa! Kunpa mekin voitaisiin ottaa muutama kananen joku päivä omaan pihaan :)

  VastaaPoista
 8. Kanalasta haaveillaan täälläkin, tuskin kuitenkaan toteutuu, mutta ainahan saa haaveilla (meillä ei pihalla enään paikkaa kanalalle). Työpaikallani kuitenkin on kanoja ja vapautimme ne muutama päivä sitten. Saavat siis nyt juoksennella vapaasti puutarhassa ja voi kuinka paljon mukavampaa onkaan katsella kanojen touhuja kun kulkevat pihalla vapaina. Omenapuiden ja marjapensaiden aluset ovat jo muutamassa päivässä kupsutelleet puhtaaksi rikkaruohoista ja siinä saavat myös lehtokotilot kyytiä. Tulevat nyt meidän ihmisten luokse paljon kesymmin ja odottavat makupaloja käsistämme. Suosittelen lämpöisesti päästämään kanat vapaiksi. Illan tullen menevät hyvin takaisin kanalaan ja osa toki käy myös päivisin munimassa siellä. Ainut riski vapaudessa ovat tietysti ketut yms., mutta esim. meidän työpaikan kissoille ,meidän kanat ovat liian isoa saalista. Ja mikä sen parempaa kuin vapaan kanan munat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on tarkoitus lisätä vapautta nyt melko pian kun olemme tottuneet toisiimme. Takana on vasta viikko, huomenna.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!