perjantai 9. syyskuuta 2016

Habitare-terveiset

Kävin Habitaressa heti keskiviikkoaamuna. Aamupäivä on varattu ammattilaisille, bloggaajille ja toimittajille. Olin varsin yllättynyt siitä, että moni osasto oli pahastikin kesken. Toinen aika raju yllätys oli, että vaikka messut ovat Suomen ehkä merkittävin sisustustapahtuma, monella osastolla oli puutteellinen valaistus. Valaistuksen puute pilasi muuten hienot osastot. Kokonaisuuden tarkasteleminen olisi todella tärkeää!

Tänä vuonna Habitaressa oli paljon modernisti käytettyä kotimaista puuta, puuterisia pastelleja, eri sävyisiä marjapuuronpunaisia ja lisäksi syksyisiä sävyjä munakoisosta mustaan. Petrooli ja sinappi näkyivät siellä täällä.

Minulla on aina korkeat odotukset sekä asuntomessuista että Habitaresta. Minusta molempien messujen tärkein rooli olisi tuoda jotain uutta, katsoa eteenpäin enemmän kuin vuosi. Tarkastella muotoilua, trendejä, ihmisten arjen helpottamista ja innovaatioita vähintään viiden vuoden säteellä. Sellaista tuntuu olevan aika vähän. Habitarea voisi muokata ehkä vielä enemmän asumismuotoilumessuiksi.  Osastoille voisi yhdistää kasveja ja ruokaa vielä enemmän kuin nyt on tehty.

Messukierros alkoi Hakolan osastolta. Hakolaan kannattaa tutustua, se on jurvalainen huonekalutehdas, joka on osannut kääntää suuntansa nykyaikaan ja hyödyntää silti perinteisen pohjalaisen puusepänteollisuusperinteen. Osasto oli kiinnostava, inspiroiva, kaunis ja harmoninen. Ja kierros päättyi Papershopiin, jolla oli puuterinen ja kaunis osasto, värimaailma ihan samankaltainen kuin Hakolallakin. Molemmat olivat Sisustustoimittajien parhaiden osastojen listalla, Hakola kolmen kärjessä ja Papershop kunniamaininnalla!


Hakolan osastolla oli puuta ja puuterisia pinkkejä. Ote oli todella moderni ja raikas.Esite oli samaa tyyliä ja värimaailmaa.


Inspiraatiota sain tästä rehevyydestä, värikkyydestä, kukista ja antiikista.


Tämän kuvan otin siksi, että tässä oli onnistunut valaistus kaikkien pimeiden osastojen  jälkeen. Käytävä oli lähes pimeä, mutta osastolla valaistuksen kohdennus oli onnistunut.


Tämän kuvasin muistiin, että saunan lauteiden materiaalia voi ajatella tosi monella tavalla. 


Paola Suhosen suihkusermi.Nämä puuteriset sävyt toistuivat monessa paikassa (vähän niinkuin meidän makkarissa...)Antiikkipuolella minua puhuttelivat enemmän nämä romukaupat kuin varsinainen antiikki.
Lopuksi Papershop, jossa oli ihana lattia.

2 kommenttia:

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!