perjantai 14. heinäkuuta 2017

Lasiveranta uudistuu vihdoin

Nyt taidetaan tehdä talon ainoaa remonttia, jossa ei vaihdeta mitään pintamateriaaleja tai kajota rakenteisiin. Lasiveranta on ollut paksun valkoisen maalin peitossa, lattia on ollut aavistuksen kermanvärisempi ja todella likainen. Ikkunoihin oli rakenneltu kaikenlaisia kukkalautoja hyvin raskaalla kädellä. Siispä tyhjensimme koko verannan, irroitin kaikki naulat, mies irrotti vanhat sähköt, minä revin kukkalautaviritykset. Pesimme seinät kidesoodalla ja sitten pääsin maalaamaan.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy värit ennen valkoista kautta. Värit paljastuivat, kun vaihdoimme välioven. Seinä on ollut vanhaa vihreää, aika vienoa ja lattia tervanruskeaa. Valitsin seinän väriksi duck eggin, joka muistuttaa aika paljon alkuperäistä vihreää, mutta on aavistuksen sinisempi ja itseasiassa meidän maalisekoituksessa (Uulan sisäseinämaali) oikeastaan ihan siniturkoosi. Sekotutin samaa maalia yhteen toiseen projektiin samalla värikoodilla ja eri pohjassa se on selkeästi vihertävämpi. Oppia ikä kaikki.

Lattian maalasin Permolla. Tässä tilassa Permon kiilto ehkä häiritsee vähän, mutta väri on todella lähellä alkuperäistä tervanruskeaa, kuten oli tarkoituskin. Jalkalistat olen jo kuvien ottamisen jälkeen maalannut. Tänään olisi tarkoitus käydä kaikki muut vuorilaudat läpi helmen sävyisellä Uulan ovi- ja ikkunamaalilla. Se on se maali, jota meillä on aina kotona. Sillä on maalattu pönttöuunit ja lähes kaikki listat.

Kuvissa veranta on yhä kesken. Olen sisustuksen kanssa vähän jumissa. En halua enää, että verannasta tulee romunhilloamispaikka, kuten aina tuntuu käyvän. Tavaroille on nyt löydettävä paikka ja verannasta on tarkoitus tulla oleskelupaikka.


Alkuperäinen väritys, seinässä vanha vihreä, lattiassa tervanruskea.


Vanhan vihreän päällä testiläikkä duck eggiä.Tila saa ihan uuden luonteen, kun  seinät saavat väriä.


Huonekorkeus on aika huikea, nippa nappa yletyin maalaamaan seinän yläosan, vaikka meillä on korkeat tikkaat.


Vanha ja uusi ruskea maali kohtaavat.


Lattian väri on aika iso muutos.2 kommenttia:

  1. Hyvät värit, ruskea lattia on käytännöllinen. Huone on siitä huolimatta valoisa, isot ikkunat ja vaaleat seinät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulle oli tärkeää, että kerrankin kun huone kertoo minkävärinen se on ollut ennen, pyritään elämään sen mukaan. Täällä on siis lähes kaikki vanha poistettu eli ei voida tehdä mitään vanhaa vastaavia valintoja.

      Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!