perjantai 29. joulukuuta 2017

Tapettiaarteet

Tästä talosta on siis vuosien varrella riisuttu kaikki historia.Täällä ei ole ollut juuri missään jäljellä yhtään pinkopahvia tai tapettia, tai jos on ollut, ne ovat olleet ehkä 1950-luvulta. Mitään sellaista oikeasti vanhaa ei ole ollut. Niinpä suurena yllätyksenä tuli, kun joku oli hyötykäyttänyt pinkopahvit, joissa oli noin 5-6 kerrosta tapettia, rossipohjan alaeristeenä. Tapettien iästä päätellen niitä oli päivitetty kerran vuosikymmenessä, vaikka ne vaikuttivat olleen yllättävän hyvässä kunnossa. Ja sitten ne olivat päätyneet lattiaan sahanpurun, sammalen ja hiekan alle.3 kommenttia:

 1. Vau mitä aarteita. Hyvin samantapaisia kuin meidän talossa on käytetty.

  VastaaPoista
 2. Mitä arvelet tapettikerrosten iäksi? Olisiko ne niitä kerroksia, joita Porkkalan alueen vuokralaiset innolla liimailivat useitten talojen seiniin, kerros kerrosten päälle. Onko se ollut ajankuluketta sotilaille, jonkin sortin siivousta - seinät puhtaiksi. Kyseessähän on vuodet 1944-56 ja sikäläinen tapettimuoti. Mitä arvelet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyylien perusteella tossa on nimenomaan kerrokset 1900-luvun alusta jokainen vuosikymmen. Mietin, että antoivatko venäläiset tapettien olla seinässä ja sitten suomalaiset kierrättivät ne rossipohjaan. Tämä on oletettavampi tapa. Vain entisessä kylmäkomerossa, nykyisessä vessassa oli seinillä neuvostopropagandaa. Tässä talossa kaikki historia on huolella hävitetty.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!